Treceți la conținutul principal

Cum isi aleg femeile partenerii

poza nunta

Fie că ești bărbat sau femeie, adolescent sau adolescentă, cu toții ne lovim la un moment dat de acel sentiment puternic de afecțiune. Pe scurt ne îndrăgostim.
Într-un articol precedent am explicat cum funcționează acest mecanism și cum ajungem să ne îndrăgostim. Acest articol îl poți citi aici

În acest articol am să vorbesc despre cum femeile ajung să se îndrăgostească și am să explic ce criterii sunt cele mai importante pentru un viitor partener.


Femeile sunt mult mai selective decâ bărbații

Cei mai mulți bărbați își pot face o idee despre o femeie de la prima întâlnire, dacă nu de la prima fotografie pe care o văd.

Deoarece femeile investesc mai mult efort în creșterea și educarea copiilor ele au fost concepute să fie mult mai atente în selectarea unui viitor partener de viață.

Există o mulțime de teorii care explică cum femeile își aleg partenerii, însă astăzi am să vorbesc despre câteva teorii dintr-un alt punct de vedere, mai puțin cunoscut.

Când un bărbat selectează o femeie, acesta îi evaluează potențialul de viitoare parteneră la un nivel inconștient, bazat pe anumite criterii din subconștient. Deoarece aspectul poate determina dacă o femeie va fi sau nu o viitoare mamă bună, unii bărbați iși pot baza selecția în mare măsură sau în totalitate pe aspect.

Femeile, pe de altă parte, au o concepție diferită asupra relațiilor. Toate femeile vor să își vadă copii trăind cea mai bună viață posibilă și de aceea selecția lor se poate face ținând cont doar de această dorință: aceea de a asigura un viitor lipsit de griji în cele mai bune condiții pentru copii lor.

Cu alte cuvinte, când o femeie alege un partener "pe termen lung", ea va avea în minte viața viitorului ei copil și se va lăsa purtată de această dorință de a-și securiza viitorul.

Cum își aleg femeile partenerii?

Sunt sigur că știți deja că încrederea în sine atrage cele mai multe femei dar sunt la fel de sigur că nu știți care este adevăratul motivul din spatele  acestei afirmații.

Femeile își doresc ca odraslele lor să fie puternice și încrezătoare. De aceea un bărbat cu aceste calități este un bărbat mult mai dorit decât cei neîncrezători în propriile puteri. Până la urmă este foarte probabil ca acestă calitate să se transmită și viitorului copil.

Femeilor le pasă și de resurse, statut, ambiție și bani. În urma acestei afirmații am spune că femeile sunt materialiste dar când privim din punctul lor de vedere  al asigurării unei vieți mai bune pentru  copii lor, aceste preferințe încep să capete sens.

De ce femeilor le plac bărbații dominanți?

Majoritatea femelior preferă barbații dominanți în declimentul celor ascultători și lipsiți de coloană vertebrală, cu excepția cazului în care aceștia sunt nebuni după control. Motivul este același: trecerea acestor trăsături esențiale pentru supravețuire copilului.

Un bărbat dominant cu siguranță că își va învăța viitorul copil cum să devină puternic în viață. Un bărbat lipsit de dominanță, fiind incapabil să își impună punctul de vedere, nu le va putea insufla copiilor acele trăsături necesare  pentru supraviețuire și prosperitate financiară.

Și acum apare o întrebare esențială...

Cât de mult preț pun femeile pe aspect?

Aspectul reflectă calitatea genetică a unei persoane și astfel femeile pun preț pe aspect până la un punct. Dacă femeile găsesc aceste trăsături necesare pentru a deveni un bărbat alpha, atunci ele pot sacrifica accentul pe care îl pun pe aspect.

Când vine vorba de relații pe termen scurt, femeile nu își vor face griji în legătură cu viitorii copii și astfel criteriile de selecție se schimbă total.

Femeile în căutare de relații pe termen scurt au o preferință pentru așa-ziși băieți răi sau macho, în timp ce femeile dornice de o relație pe termen lung vor alege bărbați precum cei descriși în acest articol.

Așa că dacă ai de gând să te transformi într-un bad boy de dragul de a avea o relație ar trebui să știi acum că acești macho-man nu sunt așa de bine văzuți pentru o relație pe termen lung.

În schimb, ar fi bine să insiști pe calități precum  statut, ambiție, dominanță, încredere în sine și cel mai important respect de sine și pentru cei din jur.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Diferenta dintre dragoste si iubire. Cum sa te comporti la inceputul unei relatii

Se observa un lucru interesant pe Facebook in perioada asta. Foarte multe relatii proaspat scoase de la cuptor incep sa se risipeasca. In special acele relatii coapte in ajunul sarbatorilor, de anul nou sau in perioada de dupa acestea. La fel ca si cozonacii. Si nu se intampla doar pe Facebook. Vad asta peste tot in jurul meu, ba chiar si la televizor. Acest lucru se intampla si in restul anului, dar in aceasta perioada lucrurile sunt si mai intense deoarece in pragul sarbatorilor simtim nevoia sa fim inconjurati de persoane dragi si sa simtim iubire mai mult ca niciodata. Si asta ne arunca in bratele unei relatii de compromis – de “as vrea sa nu fiu singur in perioada asta si sa nu par un fraier”. Hmm, iubire – un cuvant suficient de mare si de neinteles. Ce este iubirea cu adevarat? Si mai important, ce nu este? In primul rand, dragostea nu este iubire. Si a iubi nu este echivalent cu a te indragosti. Care este diferenta dintre dragoste si iubire? Dragost

Cum influenteaza muzica pe care o ascultam personalitatea si comportamentul nostru

In ziua de azi toata lumea asculta muzica. O facem pentru a ne relaxa, pentru a ne induce o stare de bine. Inca din antichitate muzica a fost pusa la loc de cinste in viata omului, reprezentand o preocupare esentiala in dezvoltarea noastra ca si specie. Filozoful Friedrich Nietzsche afirma ca: „Viata fara muzica e pur si simplu o greseală, o durere, un exil” Dar de ce ascultam muzica? Muzica este un stimul ce face creierul sa elibereze dopamina , denumita si hormonul fericirii . Mai mult decat atat, se pare ca efectul pe care il produce asupra noastra ascultarea unei piese favorite este similar excitarii. Intalnim in ambele cazuri simptome precum dilatarea pupilelor, cresterea pulsului si a tensiunii arteriale. O cantitate mare de sange este redirectionata catre muschii aflati in picioarele noastre (de aceea simtim nevoia de a bate din picioare). Muzica are nenumarate efecte asupra organismului nostru. Dintre acestea putem enumera cu usurinta: scaderea tonusului emotional, rela

Invata cum sa treci peste orice despartire. Ghid complet pentru o viata fericita.

Sa treci peste o relatie apusa pare uneori imposibil. Te simti prost atunci cand te indragostesti de cineva pe care nu il poti "avea", dar te simti si mai prost atunci cand relatia pe care o ai nu iti aduce nimic bun, ba chiar te face sa suferi. Pana de curand am fost ferm convins ca despartirea  este cel mai rau lucru care ti se poate intampla in viata. Credeam ca sa uiti persoana ce ti-a ocupat un loc atat de important in inima este de neimaginat. In acest ghid voi incerca sa iti deschid ochii si sa te fac sa crezi ca poti trece peste absolut ORICINE fara batai de cap si in cel mai scurt timp. ! Avertizare: urmatoarele sfaturi te vor face sa vezi iubirea cu alti ochi ! Dupa ce vei citi urmatoarele randuri si vei urma link-urile de pe aceasta pagina modul tau de gandire va fi modificat permanent. Aceste despartiri care te tineau deprimat timp de ani de zile vor inceta sa te mai apese si vei reusi sa treci peste viitoarele relatii esuate in cateva sap