Treceți la conținutul principal

Cum tratezi dependenta de iubire


Dependenta de iubire este cazul in care nu poti trai fara un partener cu care sa te "hranesti". Cand spun asta nu ma refer la faptul ca esti un vampir (desi majoritatea celor cu probleme in iubire sunt fani Twilight - doar o mica paranteza)

Dependenta de iubire nu este considerata un lucru atat de rau desi ne poate face viata mizerabila.

Dependenta de iubire si lipsa increderii de sine.


In cele mai multe dintre cazuri, dependenta de iubire isi are radacinile in lipsa increderii de sine.
Cum?
Atunci cand avem o parere foarte proasta despre noi, singurul medicament pe care ni-l putem administra este dragostea. Persoanele neincrezatoare in puterea lor au convingeri ferme ca nu sunt bune de nimic. Ele au nevoie de cineva care sa le fie alaturi, sa le sprijine si sa le ridice:  "sunt o persoana ingrozitoare, nimeni nu ma place. macar am pe cineva care sa ma iubeasca si care ma apreciaza asa cum sunt"

O sa imi spui, si ce, e un lucru rau?
Da, este.
Aceasta mentalitate te impinge sa te bazezi doar pe stimuli externi in loc sa te bazezi pe cei interni.
Gandeste-te ca, doamne fereste, persoanele ce te iubesc in acest moment o sa dispara. In acel moment ai ramas gol: lipsa de iubire, de motivatie, lipsa de un drum in viata.

Cum am spus intr-un articol precedent. Iubirea trebuie sa ne ridice, nu sa ne faca sclavii ei.

Nu te sprijini 100% pe sentimentul de afectiune.

Dependenta de iubire si recuperarea

Aceasta dependenta poate fi cauzata de multe alte probleme in viata ta, de exemplu de una emotionala. Cel mai usor leac prin care poti trece de o problema este sa te incarci cu iubire.
De ce?
Corpul nostru este conceput astfel incat sa perceapa emotiile pe rand. Astfel, emotia negativa va fi inlocuita cu una pozitiva, cu iubire.

!Atentie!
Ai grija sa nu te arunci cu capul in fata. Traieste clipele de iubire la intensitate maxima si apoi, cand esti "singur" cu tine insuti incearca sa te concentrezi pe orice altceva.

Tine minte! Trebuie sa fii 100% prins in emotia iubirii atunci cand o traiesti si sa fii 100% constient atunci cand emotia s-a terminat si este timpul sa muncesti.


Solutia sa scapi de dependenta de iubire.
Cu timpul o sa realizezi ca a fi dependent de iubire este un lucru, cum sa zic, greu controlabil. Mai bine devi dependent de droguri decat de iubire.

Cum scapi?
Cu greu, dar sigur.

Atunci cand esti singur si simti nevoia "sa fii iubit" incearca sa inchizi ochii si sa cauti sursa  problemei.
Incearca sa vezi de ce ai nevoie de iubire.

Este greu pentru ca asa o sa iti dai seama ca ai anumite lipsuri si va trebui sa le remediezi.

Nu-ti face griji, lipsa de incredere, de motivatie sau lipsa dorintei de lupta se corecteaza.

Comentarii

  1. Nu mi-a placut! Pai si daca problemele mele nu pot fi remediate niciodata si nu am niciodata altceva pe care sa ma bazez decat iubirea? De exemplu imi caut slujba de 3 ani in zadar. O sa mai gasesc vreodata? Nu cred.

    RăspundețiȘtergere
  2. Anonim
    Ai probleme de incredere. Iti recomand sa citesti: "100 de metode pentru a te motiva"

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De unde ai tras tu concluzia ca am eu probleme de incredere? Si crezi ca posibila mea problema cu increderea vine din lipsa de motivatie?

      PS: am incredere in mine si nu imi ascund identitatea atunci cand fac o afirmatie. Cred ca nu sunt singurul cu o "problema de incredere".

      Ștergere
  3. Cateodata persoanele in cauza, dependente de iubire, ajung din rau in mai rau. Se ofera pe tava oricui le zambeste reusind doar sa stranga frustrari, nemultumiri si nelinisti. Astfel de persoane sunt atat de disperate sa fie totul bine, in sfarsit, incat simplu fapt ca partenerul nu zambeste devine o tragedie. Cand nevoia de iubire a fost superata, intervine cerebralul care ii arata a n-a mia oara ca partenerul nu i suplineste toate nevoile si de fapt, nu este ceea ce cauta. II putem spune egoism. Toti avem nevoie de dragoste, doar ca nu stim cum dracu unii o obtin asa usor si altii...

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu am incheiat o relatie de 10 ani si orice as face nu pot sa mi.l scot din inima..era o relatie in care doar dupa ce ne desparteam simteam k ma iubeste..deci ori era o iubire imaginara ori obisnuinta depasise pragul normalului!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Diferenta dintre dragoste si iubire. Cum sa te comporti la inceputul unei relatii

Se observa un lucru interesant pe Facebook in perioada asta. Foarte multe relatii proaspat scoase de la cuptor incep sa se risipeasca. In special acele relatii coapte in ajunul sarbatorilor, de anul nou sau in perioada de dupa acestea. La fel ca si cozonacii. Si nu se intampla doar pe Facebook. Vad asta peste tot in jurul meu, ba chiar si la televizor. Acest lucru se intampla si in restul anului, dar in aceasta perioada lucrurile sunt si mai intense deoarece in pragul sarbatorilor simtim nevoia sa fim inconjurati de persoane dragi si sa simtim iubire mai mult ca niciodata. Si asta ne arunca in bratele unei relatii de compromis – de “as vrea sa nu fiu singur in perioada asta si sa nu par un fraier”. Hmm, iubire – un cuvant suficient de mare si de neinteles. Ce este iubirea cu adevarat? Si mai important, ce nu este? In primul rand, dragostea nu este iubire. Si a iubi nu este echivalent cu a te indragosti. Care este diferenta dintre dragoste si iubire? Dragost

Cum influenteaza muzica pe care o ascultam personalitatea si comportamentul nostru

In ziua de azi toata lumea asculta muzica. O facem pentru a ne relaxa, pentru a ne induce o stare de bine. Inca din antichitate muzica a fost pusa la loc de cinste in viata omului, reprezentand o preocupare esentiala in dezvoltarea noastra ca si specie. Filozoful Friedrich Nietzsche afirma ca: „Viata fara muzica e pur si simplu o greseală, o durere, un exil” Dar de ce ascultam muzica? Muzica este un stimul ce face creierul sa elibereze dopamina , denumita si hormonul fericirii . Mai mult decat atat, se pare ca efectul pe care il produce asupra noastra ascultarea unei piese favorite este similar excitarii. Intalnim in ambele cazuri simptome precum dilatarea pupilelor, cresterea pulsului si a tensiunii arteriale. O cantitate mare de sange este redirectionata catre muschii aflati in picioarele noastre (de aceea simtim nevoia de a bate din picioare). Muzica are nenumarate efecte asupra organismului nostru. Dintre acestea putem enumera cu usurinta: scaderea tonusului emotional, rela

Invata cum sa treci peste orice despartire. Ghid complet pentru o viata fericita.

Sa treci peste o relatie apusa pare uneori imposibil. Te simti prost atunci cand te indragostesti de cineva pe care nu il poti "avea", dar te simti si mai prost atunci cand relatia pe care o ai nu iti aduce nimic bun, ba chiar te face sa suferi. Pana de curand am fost ferm convins ca despartirea  este cel mai rau lucru care ti se poate intampla in viata. Credeam ca sa uiti persoana ce ti-a ocupat un loc atat de important in inima este de neimaginat. In acest ghid voi incerca sa iti deschid ochii si sa te fac sa crezi ca poti trece peste absolut ORICINE fara batai de cap si in cel mai scurt timp. ! Avertizare: urmatoarele sfaturi te vor face sa vezi iubirea cu alti ochi ! Dupa ce vei citi urmatoarele randuri si vei urma link-urile de pe aceasta pagina modul tau de gandire va fi modificat permanent. Aceste despartiri care te tineau deprimat timp de ani de zile vor inceta sa te mai apese si vei reusi sa treci peste viitoarele relatii esuate in cateva sap