stimulinternblog

Cum rezolvi cearta cu o femeie

cearta in cuplu

Totul decurgea bine, erați veseli și zâmbeați și deodată parcă a ieșit Satana din voi, v-ați înroșit și ați început să țipați unul la altul.
Sună familiar?

O problemă destul de întâlnită în relații o reprezintă rezolvarea conflictelor. Când războiul a început și taberele au fost împărțite cu greu mai reușești să ridici steagul alb pe catarg. Și dacă totuși reușești, cu siguranță se lasă cu pierderi sau/și victime colaterale.

Bun, să trecem la subiect.
  • Avertisment: acest articol este scris din perspectiva unui bărbat, dorește să reducă conflictele în cuplu și nu are nicio pornire misogină.
Am să scriu acest articol folosindu-mă de cel mai de preț dar al unui bărbat: orgoliul. Nu o fac intenționat, însă o fac din nevoie. Voi scrie acest articol doar din perspectiva unui bărbat pentru că sunt de părere ca este treaba sexului masculin să ducă un conflict într-o direcție sau alta. Și o mai scriu și pentru că mă regăsesc aici și mi-ar fi greu să mă pun în pielea gingașă a unei femei.

Cum ar trebui să rezolve un bărbat o ceartă cu o femeie?

Am să o zic o singură dată, scurt și la obiect:
Un bărbat nu se ceartă cu o femeie.
Nu ai înțeles? Am să îmi calc pe orgoliu și am să mă repet.

Un bărbat adevărat nu se va certa niciodată cu o femeie. Punct.

De ce? Din foarte multe motive.
Un prim motiv ar fi acela că un bărbat nu poate câștiga un conflict cu o femeie. 
De ce? Pentru că noi (sexul masculin) suntem ființe raționale în timp ce ele (sexul feminin) sunt ființe sentimentale. 

Cu alte cuvinte, oricât de mult ar încerca un bărbat să aducă argumente plauzibile, veridice sau adevărate, niciodată nu va putea convinge o femeie. Ea va fi prea prinsă în bătălie pentru a putea procesa aceste argumente, care pentru un alt bărbat ar putea reprezenta steagul alb.

Atunci când o femeie intră într-o ceartă, niciodată nu o va face cu intenție sau cu rațiune.

Deobicei ele sunt prinse pe picior greșit, fiind asaltate de reproșurile (posibil adevărate) ale unui bărbat. În acest moment sistemul lor natural de apărare intervine și le va face să îți dea orice răspuns, numai unul logic nu.

Dacă ai intrat într-o ceartă cu o femeie să te aștepți nu la reproșuri, ci numai la reproșuri. Să te aștepți să îți spună și că te uitai după fete în clasa a 6-a, că nu ai dus gunoiul luna trecută sau că tu ești un porc și vrei doar să o faci să sufere.

"Un barbat care se respecta nu se cearta cu o femeie. Nu are de ce, nu exista ratiune logica pentru asa ceva.

Daca ea are dreptate, nu te obosi sa o contrazici. Daca tu ai  dreptate, nu te obosi sa o convingi de acest lucru."
(Alex David)


5 motive pentru care un bărbat nu se ceartă cu o femeie

1.Argumente simple și atât. Probleme vor apărea mereu și ele trebuie rezolvate, dar nu prin ceartă. Nu ridicat tonul, nu spart vase nu implicat prieteni sau rude. Când vezi că este pe cale să înceapă o ceartă, respiri și îți expui numai argumentele cele mai simple, direct la subiect fără prea multe descrieri. Fără drame, fără explicații mai lungi de o propoziție. Romanele nu le scrii pentru iubita ta, nu?

2.Certurile nu sunt pentru bărbați. Nu au nimic masculin, nu te vor face să pari mai macho și chiar de ea te va aproba (ceea ce îți garantez eu că 90% dintre femei nu vor face) niciodată nu va fi mulțumită de poziția ta.

3. Rațional vs Emoțional. Hai să te văd cum stingi tu un foc folosindu-te de gaz. Am zis și mai sus, de cele mai multe ori mereu într-o ceartă cu o femeie nu are rost să îi explici prea mult și să te străduiești să faci pe avocatul pentru că niciodată nu vei reuși. Și ele sunt orgolioase și crede-mă că o femeie nervoasă nu poate gândi logic. Nu stau să explic acum și dacă ai de gând să mă faci misogin ai o rubrică de comentarii mai jos.

4.Bărbații cedează. Nu te grăbi să tragi concluzii pripite. Am spus că bărbații cedează, dar cedează nervos. Și dacă o femeie nervoasă nu poate gândi logic, un bărbat nervos că nu poate fi înțeles nu va face decât să ducă conflictul și mai departe. Așă că evită să te arunci în neant.

5.Iartă-mă puiuț. Avem și cazul în care bărbatul cedează și intră în mood-ul femeii, adică devine cuprins de emoții mai presus de rațiune. Ei bine aici s-a cam dus totul, deja cearta, deși posibil aplanată, se transformă într-o mizerie. Femeile pot fi sunt calmate de cuvinte drăgăstoase, de sentimente nu de rațiune. Și dacă intri în zona ei de confort, ei bine acum totul depinde doar de ea. Știe ca și la următoarea ceartă tu o să cedezi și o să începi să o alinți, știe că nu o respecți indeajuns de mult încât să duci cearta intr-o direcție bună, fără a-i linge tocul.

Și cum facem să evităm o ceartă cu o femeie?

1.Rămâi calm.
2.Te limitezi la explicații simple, pe care le poate înțelege și un IQ mediu.
3.Nu o jignești, nu ridici vocea nu îi răspunzi la reproșurile pe care ți le va arunca în lipsă de motive logice.
4.Luați o pauză, lași spiritele să se calmeze.
5.În situații extreme - Pleci, pur și simplu, fără a dramatiza.

Și cel mai important sfat pe care ți-l pot da, ca să eviți să se ajungă la o ceartă:
Îi spui că tu nu ești aici pentru a o judeca, pentru a o răni sau pentru a-i arăta că ai dreptate. Pur și simplu îi spui care este problema și ce te deranjează și dacă este suficient de matură nu ar trebui să reacționeze prost la aceste rânduri. Tu ți-ai luat măsurile de prevenire, acum totul depinde de ea.

Articole similare

Relatii 5246018243793080148

Lista VIP!

Abonează-te pentru a primi bonusuri şi noutăţi pe care nu le postez pe blog.

Vreau Noutăţile

NU vei primi niciodata spam!

Este Gratuit!

Incepe aici
item