stimulinternblog

Despre reîncarnare. Viata are buton de replay.


 Ce este reîncarnarea și de ce tind oamenii să creadă în înviere?
Cum putem folosi termenul de reîncarnare pentru a ne face viața mai bună?
Ți-ai asuma riscul de a muri doar pentru a începe o viață nouă?

În primul rând, termenul de reîncarnare a prins viață în cultura spirituală orientală. Pentru cei familiarizați cu termenul reprezintă un subiect dezbătut, admis și tratat ca atare. Pentru ceilalți oamenii, termenul de reîncarnare încă reprezintă un subiect tabu, având conotații diferite și înconjurat de multe semne de întrebare.
Ce este reîncarnarea?

Sensul cel mai cunoscut al termenului reîncarnare este acela conform căruia, după moarte, sufletul nu încetează să mai existe ci trece intr-un alt trup.

Reîncarnarea reprezintă un ciclu al vieții. La fel cum natura moare iarna și învie primăvara, la fel se crede și despre sufletul uman care odată cu moartea fizică capătă un alt corp gazdă și îi oferă posesorului șansa la o viață nouă.

Există cu adevărat reîncarnarea?

Este o întrebare cu adevărat dificilă și oricât de mult mi-aș dori să îți răspund la ea, nu am să pot. Îți pot răspunde însă printr-o altă întrebare:
Există Dumnezeu?
...
Să zicem: poate Dumnezeu există, poate nu există... Să cântărim câştigul sau paguba pe care le-am avea dacă spunem că Dumnezeu există. Sunt două posibilităţi: dacă câştigi, câştigi totul, dacă pierzi, nu pierzi nimic. Deci nu mai şovăi, pariază că El există!”
(Blaise Pascal)
...

La fel și cu reîncarnarea. Sunt oameni care aleg să creadă în reîncarnare și sunt oameni care o consideră subiect tabu, sau mai rău, subiect de amuzament. Eu nu o să mă întind atât de mult în acest sens.

De ce cred oamenii în reîncarnare?

La această întrebare îți pot răspunde. Și am să o fac scurt și la obiect.
Iată 5 motive pentru care oamenii cred în reîncarnare:

  1. Șansa la o viață nouă. Sunt oameni nemulțumiți de viața pe care o trăiesc și acest termen de “reîncarnare” este pentru ei dătător de speranță. Ei speră la o viață mai bună după moarte, speră la un nou început.
  2. Provocarea. Termenul de reîncarnare în adevăratul său sens reprezintă și o posibilă provocare pentru cei ce cred cu adevărat. Odată cu moartea nu știi unde te îndrepți sau dacă viitoarea ta viață o să fie mai ușoară sau mai grea. Pentru acești oameni reprezintă varianta nouă a acestui joc numit viață: Ajuns la finalul poveștii îți dorești apariția următoarei versiuni și a următoarelor provocări.
  3. Curiozitate. Suntem în primul rând ființe curioase. Asta a dus la apariția celor mai mari descoperiri din istoria noastră ca rasă, de la banala roată și până la descoperirea Big-Bangului. Reîncarnarea este un subiect ce poate fi dezbătut dar nu poate fi nici contrazis nici admis ca atare. Asta reprezintă pentru noi nu doar o provocare ci și o curiozitate. Oare cum va arăta lumea după moarte?
  4. Repararea greșelilor. Cu toții facem greșeli. Unele mai mici, altele mai mari, unele îndreptabile altele nu. Este OK! Este în natura noastră să greșim însă nu este în natura tuturor să îndrepte aceste greșeli. Imaginează-ți viața ca pe un joc. Ajuns la un punct din care nu te mai poți întoarce alegi să încarci ultima salvare și să încerci să schimbi lucrurile în avantajul tău. Reîncarnarea îți dă această oportunitate dar despre asta voi vorbi mai jos.
  5. Oamenii nu cred în moarte. Poate că acesta este cel mai de neclintit motiv când vine vorba despre credința sau nu în reîncarnare. Pentru mulți nu există game over. Ei nu își pot imagina că totul se încheie brusc și că ai numai o viață pentru a face lucrurile cum trebuie. Dacă vrei, reîncarnarea este și o scuză să amâni lucrurile sau pur și simplu să nu le dai importanță.

Viața are buton de replay.

It's not over when it's over. Acesta a devenit motto-ul meu când vine vorba de înfruntat probleme.
Crede-mă că pe lumea asta nu există persoană care să fie 100% fericită. Nici măcar 99% fericită. Bine, nici măcar 90% fericită. Înțelegi ideea.

Chestia importantă este că, suferința înseamnă succes. (vezi acest articol).
În viață cădem tocmai pentru a ne putea ridica. În viață greșim pentru a putea învăța din greșeli. Viața este dură, este nedreaptă și oricât de fericit ai fi sigur ți-o iei în freză odată și odată. Și este ok! Altfel nu ai simți că trăiești. (cum sa nu fii perfect)
Lucrul pe care mulți nu îl înțeleg este că, deși este ok să mai și cazi din șa, ESTE OBLIGATORIU SĂ TE RIDICI și să călărești din nou.
Acum!
Nu mâine, nu poimâine, nu într-o altă viață. Tu ai un dar imens doar prin simplul motiv că respiri. Nu îți irosi acest dar. Repară-ți greșelile chiar acum, cu sudoare, cu motivație și cu capul sus!

Respiră, analizează, schimbă lucrurile!
Nu uita să respiri. Poți schimba orice dacă o iei ușor, pas cu pas. Nu te oblig să schimbi totul acum, te oblig să faci ceva pentru a schimba lucrurile.
Uită-te în jur, chiar este posibil.

Ai mai jos un videoclip cu mari eșecuri de-a lungul timpului. Oamnii aștia chiar au căzut rău, au văzut că viața are și gropi dar nu au încetat să privească cerul. Și au reușit să se ridice.


5 lucruri pe care să le faci când ești la pământ

  1. Respiră. Continui să îți spun asta pentru că este chiar important. Cu toții respirăm, însă nu cu toții ne bucurăm de respirație. Fă acest exercițiu: oricând te vei simți copleșit, inchide ochii și respiră. Simte aerul cum intră și iese și vizualizează problemele cum se pierd cu fiecare suflare a ta.
  2. Adună-te. Este momentul să arăți cât de tare ești. Cu cât ai căzut mai tare cu atât vreau să te ridici și mai sus și mai repede. Nu da drumul hățurilor, te vreau înapoi în șa.
  3. Treci peste. Greșelile se repară doar atunci când sunt implicați alți oameni. Nu ezita să îți ceri scuze celor pe care i-ai rănit. Te vor trata cu spatele dar vor știi că tu ești în spatele lor, gată să le zâmbești și să le ceri scuze. Și te vor igrnora dar tu vei continua să le vorbești până când vor accepta scuzele. Poate că o fac din politețe , dar în subconștient te-au iertat și este timpul să treci peste.
  4. Acceptă. Acceptă-ți problemele, acceptă-ți natura umană și fă ceva să îndrepți lucrurile. Nu da vina pe tine pentru ceea ce ai făcut, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să îți asumi anumite responsabilități. Lucrurile se întâmplă pur și simplu și nu este sănătos să stagnezi și să plângi. Regretele nu repară greșeli, ba chiar mai consumă și timp.
  5. Învață din greșeli. Nu trece peste necazuri fără să tragi niște concluzii. Învață din greșeli și încearcă să nu le mai repeți. Și dacă o vei face, ei bine acum știi cum să îndrepți lucrurile.

În final aș vrea să îți expun părerea mea.
Consider că reîncarnarea nu există și că avem doar o viață în care să ne bucurăm de succese și să învățăm din greșeli.
Nu neg existența reîncarnarii și nici nu știu ce se va întâmpla pe lumea cealaltă. Îți spun doar că și dacă există reîncarnare tot nu ai o scuză să nu duci viața asta la nivelul maxim.

Asigură-te că ai scos maximul acum și lasă viitorul să vină, încet și sigur, fără griji.
Ce va fi, va fi. Dar ce este acum, deja a început.


 S-ar putea să îți placă:

Articole similare

Psihologie 1962517822544727426

Lista VIP!

Abonează-te pentru a primi bonusuri şi noutăţi pe care nu le postez pe blog.

Vreau Noutăţile

NU vei primi niciodata spam!

Este Gratuit!

Incepe aici
item