stimulinternblog

Cum reusita duce la esec


Am discutat în acest articol despre cum suferința duce la succes. Ei bine, se pare că și succesul poate duce la suferință.

Privește în jurul tău. Ești înconjurat de oameni mai mult sau mai puțin norocoși, mai mult sau mai puțin de succes. Chiar și tu la rândul tău ai avut momente de maximă prospețime, pline de bucurii și momente mai puțin fericite, de care cu greu vrei să-ți amintești.


Succesul poate conduce la eșec.

Este adevărat. Succesul și marile puteri vin și cu responsabilități pe măsură la care mulți, deși oameni cu experiență, nu pot face față și cad în bătaia vântului. Nu este o regulă, este doar o constatare.


În primul rând, succesul de orice fel conduce la acea stare de euforie. Ți-a ieșit un proiect, ai cucerit o fată de nota 10, ai cumpărat un produs nou de care ești mândru și în final vrei să sărbătorești.


Această sărbătorire îți eliberează în corp sentimente puternice și dacă primești si un răspuns pozitiv din partea apropiaților atunci succesul duce la atașare.


Te atașezi de ceea ce ai realizat, ești mândru și îți repeți în minte "da, sunt un om de succes". Ai grijă, chiar și cele mai mari imperii, cei mai puternici războinici sau chiar și oamenii născuți să fie acolo sus au căzut. Nu face abstracție de natura ta umană și nu te lăsa mai prejos.


Odată cu atașarea vine și starea de pauză, de meditație. Medităm asupra celor ce am obținut și acum că știm că avem rezultatele dorite ne preocupă doar menținerea lor.


                 Să te oprești din muncă e cel mai mare păcat.

Nu o spun în sens religios și nu ți-o spun din ură. Ți-o spun din experiență și pentru că în viață, deși este bine să învățăm din propriile greșeli, nu avem timp să le facem noi pe toate și trebuie să mai învățăm și din greșelile celorlalți.

Viața este plină de surprize. Vreau să îți amintești toate lucrurile prin care a trebuit să treci pentru a obține ceea ce ai acum. Știu că au fost multe lucruri grele și pentru asta vreau să te felicit, ești un campion.

În același timp vreau să fii conștient de faptul că războiul nu se termină niciodată. Este pace în lume dar de ce crezi că încă există armată? Poate că nu mai este în plin plan dar ea există pentru că omenirea este crudă, este în natura noastră să fim războinici.

Nu te opri din ceea ce ai realizat doar pt a te concentra pe menținerea lui. Țintește mereu mai sus și mai sus. Pauzele sunt bine-venite, ba chiar necesare, însă viața este o sumă de ore muncite, nu de pauze și distracție. (de aceea este important să faci ceea ce te atrage pentru că atunci munca va deveni sinonim cu distrație pentru tine.)

                    Ce poți face pentru a menține succesul


  • Fii prezent, fii activ, fii tu! Nu uita nicio secundă că tu ai făcut toate aceste lucruri posibile și că tu ești capabil să faci și mai mult.
  • Nu îți lăsa ego-ul să te înțepe pe la spate. Oamenii de succes sunt oameni modești. Ceea ce ai realizat tu este cel mai important pentru tine și atât. Nu ține seamă de ce îți spun ceilalți și nu căuta laude, fii gata să le primești.
  • Nu îți schimba identitatea pentru a te plia succesului tău. Mentalitatea și personalitatea ta au adus succesul nu invers. Menține-te pe poziții.

                                      Succesul în viața de cuplu

Multe relații tind să se termine odată cu apariția monotoniei. Da, este adevărat, însă monotonia apare atunci când oamenii sunt prea relaxați și mulțumiți cu ceea ce au pentru a se mai zbate. După un timp toți vor să mențină relația nu să o și facă mai bună.

Este o greșeală. Dacă tot nu vrei să îți faci relația mai bună măcar nu te opri din schimbarea ta. Vreau ca tu să devi pe zi ce trece o persoană mai bună, chiar dacă ai bani, ești iubit sau din contră nu ai nimic.

Chiar și campionii au momente de cumpănă, iar tu pentru mine reprezinți un campion. Nu te lăsa mai prejos, țintește sus!


 S-ar putea să îți placă:


Articole similare

Psihologie 3596093282779883443

Lista VIP!

Abonează-te pentru a primi bonusuri şi noutăţi pe care nu le postez pe blog.

Vreau Noutăţile

NU vei primi niciodata spam!

Este Gratuit!

Incepe aici
item