stimulinternblog

Scapa de grijile faptului ca ai fost parasit in cativa pasi simpli


Ai fost parasit de prietena/prietenul tau?
Ai incercat sa inviti pe cineva in oras si ai fost refuzat?
I-ai marturisit cuiva ceea ce simti si ai fost respins politicos si pus la friend-zone?

Increderea de sine si cautarea raspunsurilor.

Ceea ce majoritatea oamenilor fac in astfel de situatii este sa caute raspunsuri logice. Cu totii suntem persoane rationale si incercam sa cautam acul in carul cu fan.
Ei bine, desi unele intrebari nu au raspuns, acestea au. Singurul lucru pe care il faci gresit este faptul ca nu cauti acolo unde trebuie.


In situatia in care ai fost parasit si tie chiar iti pasa vei fi ranit. Vei fi devastat. Raspunsurile pe care tu incerci sa le cauti nu vor aparea pana ce nu incepi sa respiri, sa gandesti logic si sa nu te lasi prada sentimentelor.
Adesea unde nu gasim raspunsuri, inventam. Acest lucru poate doar sa ne faca si mai mult rau si ne poate face sa credem ca problema este la noi.

Nu este cazul!

De ce am fost parasit? Vreau raspunsuri.

O sa iti dau cateva motive pentru care ai fost parasit. Scopul lor este acela de a te convinge ca nu ai fost parasit pentru ca esti o persoana rea.

  • Dragoste si compensatii. Persoana care te-a parasit este un om care este guvernat de aceleasi legi de atractie. (Psihologia indragostitului)                              Unul dintre principalele motive pentru care aceasta s-a indragostit de o alta persoana este compensarea propriilor slabiciuni. De exemplu daca ai iubit pe cineva care gandea in mod logic, motivul pentru care te-a parasit poate fi acela ca el isi dorea alaturi pe cineva mult mai spontan, mult mai creativ, tocmai pentru a compensa slabiciunea lui.                                                                                       Chiar daca tu esti foarte destept si inteligent, este posibil ca partenerul sa te fi parasit pentru simplul motiv ca nu il mai completai (Citeste acest articol pentru a afla cum sa ai relatii mult mai fericite)
  •  Criteriile din subconstient. Am explicat intr-un articol precedent cum fiecare dintre noi avem in subconstientul nostru anumite criterii care ne fac sa ne alegem viitorul partener. Asta inseamna ca daca cineva nu ne "satisface" aceste criterii ne este imposibil sa ne indragostim de el. Daca aceste criterii includ itemi cum ar fi, trebuie sa fie inalt, trebuie sa fie blond, atunci tu poti fi parasit fara ca ceva sa fie in neregula cu tine.


Nu trebuie sa te invinovatesti pentru ca ai fost parasit.
Fiecare dintre noi are parti bune si parti mai putin bune.
Am incercat sa iti explic de ce nu este bine sa ne invinovatim in urma unei despartiri. Adesea putem fi parasiti din multe alte motive, care sa nu tina de noi (100%).

Nimeni nu este perfect. In viata cautam sa ne compensam nevoile. De aceea "jumatatile" noastre au rolul de a ne completa, de a ne ajuta.
Gandeste pozitiv. Se poate ca tu sa nu fi fost ceea ce lui/ei ii trebuia. Asta nu inseamna ca nu esti o persoana buna. Inseamna doar ca nu esti o persoana "suficient" de buna PENTRU CEL CE TE-A PARASIT.

Iti garantez ca nici el/ea nu era o persoana suficient de buna pentru tine, pentru ca desi tu nu observi, nici el/ea nu a fost in stare sa-ti satisfaca nevoile :)
Nevoia ta principala in acest moment este sa fii iubit.
Ce mai astepti?
Acolo afara cineva te asteapta cu bratele deschise.

Articole similare

Relatii 7317012189517663635

Lista VIP!

Abonează-te pentru a primi bonusuri şi noutăţi pe care nu le postez pe blog.

Vreau Noutăţile

NU vei primi niciodata spam!

Este Gratuit!

Incepe aici
item