Treceți la conținutul principal

De ce ne indragostim?


"- De ce ne indragostim?
  - De prosti, bineinteles!"

Aceasta este discutia pe care am avut-o acum cateva zile cu o prietena. Tipa fusese parasita de cateva ori si a prins "boala" pe cupidon. Saraca...Revenind la subiect, de ce ne indragostim?!

Hai sa iti spun o mica poveste.

Stateam frumos pe o banca si asteptam pe cineva. Soarele stralucea, pasarelele ciripeau si totul era frumos. Era genul de zi ingrozitor de calduroasa de vara iar eu eram foarte obosit si foarte insetat. Pana aici toate bune si frumoase.
Deodata imi ridic privirea si o zaresc. Nu stiu de unde a aparut, cine a trimis-o sau daca a durut-o cand a cazut din cer dar am ramas blocat. Blocat si...indragostit, bineinteles. 
Nu vreau sa cred ca ma indragostisem de o tipa pe care nu o mai vazusem niciodata doar pentru ca eram prost (asa cum imi spusese o prietena) asa ca am incercat sa imi dau niste raspunsuri.

Deci? Ce dracu s-a intamplat?
Raspunsul este simplu. Totul tine de mintea noastra si de felul in care am fost programati de mama natura.
Daca esti singur sau in afara unei relatii  atunci mintea ta va fi intr-o continua cautare pentru acel partener de mult asteptat.

Chiar si daca tu crezi ca nu iti pasa de relatii sau in momentul de fata nu esti in cautarea uneia, tot te vei indragosti de acea persoana care iti indeplineste criteriile din subconstient. Este...destinul tau, daca asta te face sa imi acorzi putina atentie.

Dar de ce tocmai ea? De ce nu oricine altcineva?

Fiecare dintre noi are in mintea sa o mica listuta cu niste criterii pe care ni le dorim la viitorul partener. Sa zicem ca este un test la care noi ii supunem pe ceilalti in mod involuntar. Ai trecut testul? Felicitari, esti fericita norocoasa a inimii mele.
Daca o persoana nu indeplineste mai multe criterii de pe aceasta lista atunci el devine "neinteresant" pentru mintea ta, deci si pentru inima ta, deci il bagi la lista cu prieteni. (friendzoned)
Criteriile de selectie difera de la om la om. Acestea depind de experienta, trairile si educatia fiecaruia dintre noi.

Hai sa iti dau un exemplu (fictiv) de cum un baiat pe nume Alex se indragosteste de o fata care ii "satisface" primele 3 criterii din subconstient.

Primul criteriu. Ea trebuie sa aiba un minim de educatie.
Al doilea criteriu. Ea trebuie sa fie blonda ( Alex a avut in trecut numai relatii esuate cu blonde asa ca in subconstientul lui el vrea sa isi demonstreze ca poate reusi mai mult)
Al treilea criteriu. Ea nu trebuie sa fie timida ( Alex a fost un copil foarte timid si de aceea nu vrea ca viitoarea lui partenera sa fie timida.)

Daca Alex este singur si intalneste o super tipa care sa zicem ca are parul saten, atunci cel mai probabil el nu se va indragosti de ea (fara a intelege ca adevaratul motiv este acela ca nu i-a indeplinit un criteriu principal din subconstient.)


Multe persoane nu inteleg acest mecanism. De aceea ei tind sa spuna ca iubirea este un mister, o forta magica care te loveste cand te astepti mai putin.
Este si o mica parte de adevar aici. Putini dintre noi ne cunoastem aceste criterii si de aceea atunci cand acestea sunt satisfacute ne indragostim, pur si simplu, fara a sti ce ne-a lovit.

Odata ce ai descoperit care sunt criteriile tale de selectie vei intelege de ce te indragosteti de anumite persoane si vei putea face anumite persoane sa se indragosteasca de tine.

De ce unele persoane nu isi revin dintr-o despartire?

Deoarece ei cred in mitul sufletului pereche. Ei sunt de parere ca numai o singura persoana pe lumea asta le poate indeplini criteriile si drept urmarea, odata pierduta acea persoana, vor ramane singure pentru totdeauna. O prostie!

Si totusi...

Exista dragoste la prima vedere?
Da, exista!

O sa ma intrebi pai si cum imi poate indeplini aceste criterii daca eu nici nu am vorbit cu el/ea?
Simplu. In criteriile noastre de selectie pot aparea si elemente de aspect, comportament etc. Doar simplul motiv ca este blond, are un iphone si pare a se descurca in viata te poate face sa te indragosteti ( FARA A SPUNE UN SINGUR LUCRU!)

Sau..

Te poti indragosti de cineva doar pentru ca iti aminteste de o persoana din trecut. (adesea ne indragostim de persoane ce seamana cu fostii parteneri)

Ai grija ce criterii iti stabilesti. Daca acestea se refera doar la aspect, s-ar putea sa ai mult de pierdut in viata.
Sau...
Sa fii fericita cu un model. (iti urez succes)

Comentarii

  1. Misto articol. Felicitari, scrii frumos. Iar cu dragostea... e ca raia... greu scapi de ea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bine ar fi sa stim sa nu scapam de ea :))

      Multumesc pentru comentariu.

      Ștergere
  2. Foarte interesant si de ajutor . Imi place :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca ti-a placut Elena.
      Sper ca iti vei arunca cate un ochi si pe celelalte articole.

      Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  4. Sal Ai dreptate ce spui in mare parte Dar sint persoane care nu pot trece peste si stii dc?numai e iubire la mijloc device ciuda ca Ai facut multe pt persoana iubita eu am stat cu o fata 8 anii am trecut prin multe impreuna mai mult ea decat eu si ma lasat pt o masina si niste banii ce raspuns imi dai mie aici

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Diferenta dintre dragoste si iubire. Cum sa te comporti la inceputul unei relatii

Se observa un lucru interesant pe Facebook in perioada asta. Foarte multe relatii proaspat scoase de la cuptor incep sa se risipeasca. In special acele relatii coapte in ajunul sarbatorilor, de anul nou sau in perioada de dupa acestea. La fel ca si cozonacii. Si nu se intampla doar pe Facebook. Vad asta peste tot in jurul meu, ba chiar si la televizor. Acest lucru se intampla si in restul anului, dar in aceasta perioada lucrurile sunt si mai intense deoarece in pragul sarbatorilor simtim nevoia sa fim inconjurati de persoane dragi si sa simtim iubire mai mult ca niciodata. Si asta ne arunca in bratele unei relatii de compromis – de “as vrea sa nu fiu singur in perioada asta si sa nu par un fraier”. Hmm, iubire – un cuvant suficient de mare si de neinteles. Ce este iubirea cu adevarat? Si mai important, ce nu este? In primul rand, dragostea nu este iubire. Si a iubi nu este echivalent cu a te indragosti. Care este diferenta dintre dragoste si iubire? Dragost

Cum influenteaza muzica pe care o ascultam personalitatea si comportamentul nostru

In ziua de azi toata lumea asculta muzica. O facem pentru a ne relaxa, pentru a ne induce o stare de bine. Inca din antichitate muzica a fost pusa la loc de cinste in viata omului, reprezentand o preocupare esentiala in dezvoltarea noastra ca si specie. Filozoful Friedrich Nietzsche afirma ca: „Viata fara muzica e pur si simplu o greseală, o durere, un exil” Dar de ce ascultam muzica? Muzica este un stimul ce face creierul sa elibereze dopamina , denumita si hormonul fericirii . Mai mult decat atat, se pare ca efectul pe care il produce asupra noastra ascultarea unei piese favorite este similar excitarii. Intalnim in ambele cazuri simptome precum dilatarea pupilelor, cresterea pulsului si a tensiunii arteriale. O cantitate mare de sange este redirectionata catre muschii aflati in picioarele noastre (de aceea simtim nevoia de a bate din picioare). Muzica are nenumarate efecte asupra organismului nostru. Dintre acestea putem enumera cu usurinta: scaderea tonusului emotional, rela

Invata cum sa treci peste orice despartire. Ghid complet pentru o viata fericita.

Sa treci peste o relatie apusa pare uneori imposibil. Te simti prost atunci cand te indragostesti de cineva pe care nu il poti "avea", dar te simti si mai prost atunci cand relatia pe care o ai nu iti aduce nimic bun, ba chiar te face sa suferi. Pana de curand am fost ferm convins ca despartirea  este cel mai rau lucru care ti se poate intampla in viata. Credeam ca sa uiti persoana ce ti-a ocupat un loc atat de important in inima este de neimaginat. In acest ghid voi incerca sa iti deschid ochii si sa te fac sa crezi ca poti trece peste absolut ORICINE fara batai de cap si in cel mai scurt timp. ! Avertizare: urmatoarele sfaturi te vor face sa vezi iubirea cu alti ochi ! Dupa ce vei citi urmatoarele randuri si vei urma link-urile de pe aceasta pagina modul tau de gandire va fi modificat permanent. Aceste despartiri care te tineau deprimat timp de ani de zile vor inceta sa te mai apese si vei reusi sa treci peste viitoarele relatii esuate in cateva sap