stimulinternblog

Suferinta inseamna SUCCES


Viata nu este nimic altceva decat un cerc vicios. Reusita aduce reusita, banul aduce bani dar asa sa fie?

In primul rand suferinta inseamna motivatie. Poate ca ai auzit de termenul homeostazie.

Ce este homeostazia? In limbajul de specialitate aceasta reprezinta proprietatea unui sistem, inchis sau deschis de a-si regla mediul intern si de a tinde sa ramana stabil. Cu alte cuvinte este acel lucru care te face sa traiesti in rutina, probabil in mizerie dar cu un minim confort.

Sa presupunem ca un adolescent are un calculator acasa. Are internet, parintii ii asigura hrana, ii platesc factura la telefon, curentul si cu alte cuvinte ii asigura baiatului o zona de confort pentru care el nu trebuie sa faca nimic. Sa zicem ca intr-o zi pe tanarul nostru il apuca o durere cumplita de cap. Ce va face? Va merge la parinti? Ei bine ei sunt plecati. Va merge la vecini? Nu ii gaseste acasa. Cert este ca intr-o astfel de situatie va face orice pentru a reintra in zona de confort.

            Ei bine asa este viata. Nu suferim dar nici nu evoluam. De ce? Pentru ca suferinta inseamna motivatie, motivatia inseamna actiune iar actiunea aduce succes. Un om care nu intampina greutati in viata va fi un om care nu va simti nevoia sa aduca o schimbare. De cele mai multe ori suntem motivati sa facem ceva pentru ca simtim ca nu ne este bine: nu suntem in zona de confort.

            Chiar si atunci cand avem totul pe tava viata ne poate da un sut in dos. Un studiu arata ca oamenii care castiga la loto isi cheltuiesc banii in primii 5 ani dupa care o duc mult mai rau. De ce? Pentru ca acest castig picat din cer, nemeritat, nu ii va face sa investeasca banii ci ii va face sa ii cheltuiasca cat mai repede pe orice lucru inutil.

            Te crezi dezavantajat? Considera sutul in fund un pas inainte si vezi: cat de motivat esti ?


 S-ar putea să îți placă:

Articole similare

Psihologie 7431585721208891029

Lista VIP!

Abonează-te pentru a primi bonusuri şi noutăţi pe care nu le postez pe blog.

Vreau Noutăţile

NU vei primi niciodata spam!

Este Gratuit!

Incepe aici
item